ЗАХУКТАВА СЕ КАМПАЊА УОЧИ ВАНРЕДНИХ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА: НА "ТУРНЕЈИ" И МИНИСТРИ И АЦА ЛУКАС

Ако је судити по учесталим посетама министара и државних секретара, захуктава се кампања уочи превремених локалних избора који ће у Неготину, Костолцу, Мионици, Прешеву и Пећинцима бити одржани 24. децембра.


Међу Неготинцима се, тако, први обрео министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, који је посетио Удружење пчелара, манифестацију "Дани јабуке" у Карбулову, плантажу лешника породице Владејић на Кусјаку и пимнице у Рогљеву. 

Активан је био и државни секретар у Министарству за омладину и спорт Предраг Перуничић који је ОШ "Бранко Радичевић", која је пре две године коначно добила фискултурну салу, донео 60 лопти за разне спортове. 

И остали суграђани ће добити поклон, али од Аце Лукаса, који ће 12. децембра од 20 сати на централном градском тргу одржати концерт, два дана после наступа у Мионици. 

Неготинци ће 24. децембра, засад, бирати између три листе, јер се чека проглашење четврте која у законском року мора да достави тражену документацију. Прва на листићу ће бити коалиција СНС-СПС која и једина има комплетну листу са 45 кандидата за одборнике. Друга је листа под именом "ДС - прим. др Миомир Петковић" са 30, а трећа Уједињена сељачка странка са 15 кандидата. Четврта би требало да буде листа групе грађана названа "Неготин без корупције", такође са 15 кандидата међу којима су виђенији чланови Двери, Доста је било, ДСС и Народне радикалне странке. 

Покрет слободних грађана и Народна странка још раније су најавили да ће бојкотовати локалне изборе у Србији, па их неће бити ни на изборима у Костолцу. 

Истовремено, на локалним изборима у Костолцу ће учествовати пет листа: Група грађана "Искорак", коју је подржала Нова снага Србије, коалиција СНС-СПС, Демократска странка, коалиција ПУПС-СРС и Двери. 

Иначе, агресивне предизборне кампање готово да и нема, нарочито у локалним медијима. Најактивнији су чланови СНС који постављају уличне штандове, деле промотивни материјал и оглашавају се на "Фејсбуку". Истовремено, Демократска странка је свој профил на овој друштвеној мрежи последњи пут ажурирала још у марту. Нема, међутим, ни посета страначких функционера, које овде очекују тек уочи самих избора. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар