ГЛАДОВАЊЕМ СЕ БОРИ ЗА СИНА

Доцент Војислав Симоновић започео је штрајк зато што не може да виђа дете. Тврди да надлежни у Ковачици не чују његове апеле. 


Јутрос када сам устао празнина беше неописива. Нема мог Душана. Осећам да су ми га несрећном пресудом отели, а без Душана живота нема. Мени бар. 

С призвуком бола у гласу, овако говори Војислав Симоновић, доцент на Машинском факултету у Београду. Њему је суд одузео старатељство и дозволио да виђа сина само једном месечно. Одлучио је да се против те одлуке бори глађу. Већ шест дана Симоновић пије само воду и решен је да истраје у штрајку, док му не врате дете. 

"У Центру за социјални рад и суду у Ковачици оглушују се на моје вапаје. Две године игноришу моје молбе, жалбе. Отели су ми дете. Нисам имао избора, и како бих се супротставио насилном судском процесу вођеном у Ковачици, а диригованом од тамошњег Центра за социјални рад, одлучио сам да штрајкујем глађу", каже Симоновић. 

И поред протеста, Симоновић је и у понедељак држао предавање студентима. 

Симоновић тврди да је пожртвован и одговоран отац, а као главног кривца за своје невоље не наводи Катарину Љаврошову, већ Центар за социјални рад Ковачица. Тврди да су игнорисали његове притужбе, чак и да су били "споља инструисани". 

"Сумњиво је то што ни најмањи навод из списа које сам доставио ЦСР Ковачица није уврштен у Извештај органа старатељства, нити у Налаз и мишљење водитељке случаја. Чак ни по оним питањима где су дати наводи Катарине Љаврошове. Да ли су сви ти дописи неважни, неистинити или се не тичу интереса, среће, правилног развоја и будућности мог сина", пита Симоновић. 

"Борим се за родитељско право и то само до једнакости са мајком, без обзира што имам далеко боље родитељске компетенције и потенцијале од ње. Ништа више од тога. Детету од десет година можеш да објасниш да мама и тата не живе заједно. Питаш га за мишљење, објасниш да тамо неке тете и чике одлучују о његовој судбини, а не тата. Мој Душан има свега две и по године и да ли ћу моћи кад мало одрасте то да му објасним. Тешко. Отели су ми дете за цео живот", закључује Симоновић. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар