ВЕЉКО ПАУНОВИЋ НОВИ СЕЛЕКТОР ФУДБАЛСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Вељко Пауновић јуче је (полу)тајно допутовао из Чикага у Београд и започео преговоре са челницима Фудбалског савеза Србије о преузимању А тима који је пре непуних месец дана изборио директан пласман на Светско првенство у Русији следећег јуна.


"Не могу ништа да причам о контактима са ФСС јер их није ни било. Имам актуелан уговор са Чикаго Фајером, сезона у МЛС лиги је управо завршена и сада правим планове за нову такмичарски годину пошто смо испали из плеј-офа", било је све што је Пауновић рекао пре два дана када се, очигледно спремао на пут за Београд. 

Позови светског првака ради успеха је очигледно била девиза којом су се у ФСС водили када су одмах по растанку са Муслином контактирати Пауновића који је 20. јуна 2015. године постао првак света са омладинском репрезентацијом Србије на Новом Зеланду. 

Тада су у екипи "орлића" доминирали Андрија Живковић, Сергеј Милинковић - Савић, Марко Грујић, голман Предраг Рајковић и други. Веома брзо, већ по повратку репрезентације са азијске турнеје, а којој ће у у улози в.д. селектора бити Младен Крстајић, на клупу "орлова" би могао да седне Пауновић и тако испуни своју жељу од пре две године да води и сениорски тим своје земље. 

Разговори са ФСС су у почетној фази и сада је само питање добре воље Пауновића, преговарачких способности Славише Кокезе и става људи у Чикаго Фајеру, да ли ће се поклопити сви детаљи који би значили да репрезентација добила једног од најмлађих селектора у својој историји.

Извор: rts.rs

Нема коментара:

Постави коментар