У АРАНЂЕЛОВЦУ ТРОЈЕ ЂАКА ИСКЉУЧЕНО ИЗ ШКОЛЕ ЗБОГ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Наставничко веће Техничке школе "Милета Николић" из Аранђеловца одлучило је да из Школе искључи троје ђака који су 13. октобра вербално и физички малтретирали другарицу из одељења. 


Надлежни нису желели да коментаришу одлуку, већ се колектив огласио саопштењем у којем стоји да је након спроведених свих законских мера, Наставничко веће изрекло васпитно-дисциплинску меру искључење из школе двема ученицама и ученику који су се насилно понашали према ученици Б. Н.

Родитељи ученице С. В. и ученика Д. Р. поднели су писани захтев школи за исписницу пре уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта су имали право жалбе у другостепеном поступку, ради уписа ученика у другу школу и наставка њиховог школовања. 

Ученица К. В. је у поступку уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта има право жалбе у другостепеном поступку. 

"Што се судског процеса тиче, сви актери су саслушани у Вишем суду у Крагујевцу. Сада се чека извештај Центра за социјални рад који ће бити прослеђен Тужилаштву, а након тога предмет ће са предлогом мера бити достављен судском Већу које треба да донесе коначне одлуке", рекла је портпарол Вишег суда у Крагујевцу, Светлана Симовић. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар