ПОЛИЦИЈА ПРЕТРЕСАЛА КУЋУ АНДРИЈЕ МАНДИЋА

Припадници полиције претресли су кућу лидера Нове српске демократије и функционера опозиционог Демократског фронта, Андрије Мандића, у којој још живе његов брат Драгољуб са породицама и њихова мајка, саопштено је из Демократског фронта. Наводе и да је реч о политички мотивисаном поступку. 


"Ова акција изведена је директно по налогу врховног државног тужиоца, а под изговором наводне истраге против синовца Андрије Мандића, Данила Мандића, и сумњом да се у породичној кући налазе оружје и експлозивне направе", саопштено је из ДФ-а.  

Наводе и да у записнику након претреса није евидентирано ни оружје, ни експлозивне направе, као ни да било шта друго сумњиво није нађено. 

"Очигледно да то и није био циљ, већ нови удар на ДФ и покушај застрашивања присталица опозиције. Упад у кућу једног од лидера ДФ-а и опозиције, као и његовог брата, порука је да се Црна Гора, вољом Мила Ђукановића и Душка Марковића, и дефинитивно вратила у 1945, 1946. и 1948. годину, када су брутално прогањана не само лица која су била политички експонирана, него се тортура врши над читавим фамилијама", поручују из ДФ-а. 

Кажу и да је реч о политички мотивисаном акту, јер је поред личног мобилног телефона Данила Мандића, задржано само још и возило које се налазило у дворишту породичне куће, а које користи у службене сврхе Нова српска демократија. 

"Данас се у позицији жртве државног терора налази породица Мандић, која је месецима мета беспризорне хајке тужилаштва, суда и полиције. Дакле, не само Андрија Мандић, политичар, већ се прогоне и постају део монтираних процеса, готово сви чланови фамилије – супруга, сестра, брат, синовац", поручују из ДФ-а. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар