ЗАСТРАШУЈУЋЕ: У БИН ЛАДЕНОВОМ КОМПЈУТЕРУ НАЂЕНА СЛИКА СРПСКЕ ЦРКВЕ И МАПА КОСМЕТА

Међу документима пронађеним у рачунару убијеног лидера терористичке Ал Каиде, Осаме бин Ладена, које је објавила америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА), налази се фотографија Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици и мапа града.


Прегледом 470.000 фајлова обелодањених 1. новембра ове године на сајту ЦИА-е, пронађена је мапа Косовске Митровице, као и фотографија Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици. 

Пронађен је и банер на ком пише "Косово џихад - муслиманско истребљење косовских хришћана", као и мапа Косова из доба Отоманског царства на којима су приказани Приштина и Вучитрн. 

Компјутер у коме се налазе ови фајлови, откривен је у акцији америчких специјалаца у којој је 2011. године убијен вођа Ал Каиде у Пакистану, а садржи више стотина хиљада фајлова са документима, видео-снимцима и фотографијама. 

Пензионисани професор Универзитета у Београду и стручњак за антитероризам, Милан Мијалковски, рекао је да је одавно познато постојање плана 2020. Ал Каиде у којем се Балкан пројектује као део будућег Калифата и да је вероватно отуда интересовање Бин Ладена за Косово и Метохију. 

Према његовим речима, вишегодишње истраживање деловања терористичке Ал Каиде показало је да су њихови оперативци углавном прикупљали информације о местима на које претендују и на којима могу да постигну ефекат тероризма. 

Извор: politika.rs

Нема коментара:

Постави коментар