САСТАНАК ВУЧИЋА И СОРОША: ГЛАВНИ ПРИОРИТЕТ СРБИЈЕ ЧЛАНСТВО У ЕУ

Александар Вучић, председник Републике Србије, разговарао је данас у Београду са Алексом Сорошем, замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво, о регионалној сарадњи и подршци ове Фондације европским интеграцијама Србије, реформама у области медија и владавине права. 


Како је саопштено, Вучић је истакао да је стратешки циљ и главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији, као и да је Србија спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда. Он је нагласио и то да је региону Западног Балкана место у Европској унији, и да Србија, упркос повременим негативним процесима у региону, остаје опредељена да сва отворена билатерална питања са суседима решава дијалогом. 

Двојица саговорника су се сагласили да је потребно да Србија настави да примењује реформе, посебно оне које се односе на владавину права. 

Алекс Сорош охрабрио је Србију да настави да игра конструктивну улогу, када је реч о стабилности у региону Западног Балкана, и нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима и развоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији. 

Алекс Сорош је син Џорџа Сороша, америчког инвеститора и оснивача Фондације. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар