ПУТИНОВ ШАМАР ВУЧИЋУ: РУСИ ПОМАЖУ НИКОЛИЋУ ДА ОСНУЈЕ СТРАНКУ

Томислав Николић се из прошлонедељне посете Москви вратио у Србију са новцем за оснивање нове политичке партије, пише Блиц. 


Николићев боравак у Русији није остао само на разговору са Владимиром Путином иза затворених врата и примљеном Ордену пријатељства који му је уручио председник Русије за велики лични допринос у јачању стратешког партнерства и пријатељских веза две државе. Како тврди београдски дневни лист, према сазнањима из дипломатских кругова, Николић је добио део новца за оснивање странке. Уз паре су уследиле и прве инструкције. 

Николић, који је сада на функцији председника Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Кином, добио је у Москви обећање да ће његова странка бити новчано помагана и даље. 

Руски новац за странку у Србији неће остати само на суми која ја сада дата Николићу. Он је добио уверавања у Москви да ће и надаље бити уплата и да ће они континуирано помагати странци.  

Да подсетимо, удаљавање Николића од странке чији је оснивач почело је још прошле године током истицања кандидатура за председничке изборе, када је у закулисној игри са Александром Вучићем, видно ојађен, уз назнаке да то чини "због безбедности своје породице", одустао од трке за председника Србије. У том тренутку, Николић је већ имао обезбеђену подршку Русије. Ове године крајем октобра није дошао ни на рођендан ни на славу партије. 

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар