ВЛАДАН ЗДРАВКОВИЋ ОСУЂЕН НА САМО 15 ГОДИНА ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНЕ ПАСТОРКЕ

Владана Здравковића (45) из Буковца код Деспотовца, окривљеног за продужено кривично дело силовања, Виши суд у Јагодини осудио је на 15 година затвора. Суд је оценио да је Здравковић пасторку С. М. (15) први пут силовао када је имала девет година у кући у Буковцу, коју је чувао особи која је била у иностранству, а други пут годину дана касније у колима на Бадњи дан на улазу у село Богава, код Деспотовца. 


Гинеколошки налаз потврдио је да је С. М. раздевичена пре више година, али да није могуће утврдити временски оквир. Здравковић је на суду демантовао да је починио дело које му се ставља на терет и тврдио да га је пасторка пријавила из освете. 

"Мислим да је казна од 15 година премала за физичко и психичко злостављање моје кћерке. Не би било добро ни када би се она вратила мајци, јер сам сигуран да је она знала шта се дешава, али није хтела да реагује. Основном суду у Деспотовцу сам поднео тужбу за додељивање старатељства, али сам је повукао", изјавио је Саша Мратић, отац девојчице који се раније није виђао са њом, јер се Данијела породила тек пошто га је напустила.

И рођаци несрећне девојчице мишљења су да је не би требало враћати у породицу, јер поред лоше материјалне ситуације, укућани детету не пружају ни основно васпитање. Њихова рођака Смиља Миладиновић чак је тврдила да јој је Добрила Миладиновић, Владанова ташта, признала да ју је зет силовао, али да није смела да га пријави, јер га се плашила. Суд није узео у обзир њену изјаву, јер није било доказа, пошто ташта о томе није желела да се изјашњава на суду.

Извор: blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар