И ГВИНЕЈА БИСАО ПОВУКЛА ОДЛУКУ О ПРИЗНАЊУ НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА

Гвинеја Бисао је данас повукла одлуку о признању Косова из 2011. године, изјавио је министар спољних послова Републике Србије, Ивица Дачић. 


Премијер те земље, Умаро Сисоко Ембало, који је на тој функцији од новембра 2016, пре четири дана у Београду је рекао да та земља никада није признала Косово, односно да он "није видео ниједан папир о признању Косова". 

Прва држава која је повукла признање Косова као независне дрзаве је Суринам, који је ту одлуку донео 27. октобра 2017. године. 

Недавно су медији на Косову објавили и да је Приштина ажурирала списак земаља које су признале независност Косова, а са којег су уклоњене Нигерија и Уганда "чију писану ноту о признању Приштина никад није добила". 

Министарство спољних послова Републике Гвинеје упутило је данас Министарству спољних послова Србије ноту, коју је упутилo и Приштини, а у којој наводи да је Bлада те земље одлучила да повуче признање Косова.

"Министарство спољних послова Републике Гвинеје Бисао захваљује се Министарству спољних послова Републике Србије и, у вези са својим писмом датираном од 10. јануара 2011. године, жели да обавести да је Влада Републике Гвинеје Бисао, после пажљивог разматрања, одлучила да повуче признање Косова као независне и суверене државе", наводи се у писму. 

Извор: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар